Skal du sælge din virksomhed? Dette skal du huske!

I dag har det aldrig været nemmere at starte en virksomhed via IVS virksomhedstypen. Her skal du ganske enkelt hæfte med egen formue og have nogle klare målsætninger for dig virksomhed det første år. Derved kan et virksomhed skabes med 1 kr.

Danske iværksætter virksomheder har meget succes over en bred kam, hvilket også stiller spørgsmål til iværksætterne om hvad de så gør når virksomheden skal sælges. Det er ikke ualmindeligt at sælge sin iværksætter virksomhed, af den ene eller den anden grund. Nogen gør det pga. et faldende vækstpotentiale andre gør det fordi at de har fået en ny idé og ikke ser fornyelse i den oprindelige virksomehed.

Desværre er der mange virksomhedsejere som får brændt fingrene på at lave en større aftale uden en advokat, som kunne holde styr på retningslinjerne. Der sker tit misforståelser ved aftaleindgåelse hvilket går ud over virksomhedsejerene. Se derfor på en advokat som Selandia Advokater, hvis du står overfor en stor beslutning i din virksomhed.

F.eks. ved disse punkter bør du involvere en advokat –

  • Generationsskifte
  • Fusion
  • Spaltning
  • Finansiering af købet
  • Håndtering af forhold til offentlige myndigheder

 

Ved andre situationer har flere haft problemer med at holde styr på aftale detaljer, ved aftale indgåelse. Her hjælper en advokat med at rådgiveomkring bl.a. overdragelsesmodeller, planlægning af salget. omstrukturering og lønmodtagernes retsstilling. Overdragelsesmodeller er især vigtige da overdragelsen kan ske på flere måder. F.eks. kan en part stadig have ejerskab i virksomheden efteroverdragelsen. Her er det vigtigt at blive enige om hvor store andele der er tale om. Typisk ved overdragelsen opstår der spændinger omkring aftalens indgåelse, dette baseres typisk på forvirring i aftalens detaljer. En klargøring er essentielt for at alle ved aftalens indgåelser er indforstået med aftalsens omfang.

Skulle det mod al forhåbning ske at der sker et brud på en aftale, så hjælper Selandia Advokater også med retshjælp, så begger parter kan blive enige om sagens udfald og detaljer. Samt alle andre sagsrelateret faktorer.

Hvis du er så uheldig at have brudt en aftale, kan en advokat rådgive dig i situationer hvor en retssag måske kommer bankende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *