Din vandkande er et af havens vigtigste redskaber

I dag er det blevet utroligt populært at holde have. Både at holde den nydelig, men desuden konstant at udvikle på den. Nogle mennesker får en gartner eller andet til at holde styr på haven, mens andre foretrækker at stå for havearbejdet selv. Dette ser mange som en meget afstressende hobby, man kan trække sig tilbage til efter en lang dag på arbejdet. For haven går i hvert fald ingen steder, som en stak papirer på et skrivebord har det med at gøre. Om end du er gartner eller gør dig erhverv inden for en helt anden gade, er der i hvert fald nogle forskellige haveartikler, du får brug for, hvis du ønsker at udvikle på din have og holde den ren og pæn.

               Blomsterne skal vandes jævnligt

En af de mest universale ting, de fleste haveejere tænker på som Krukke, væksthuse, drivhuse, greenhouseførsteprioritet, når det er tid til at bygge haven, er blomsterne. På trods af, at det danske vejr ikke rigtigt er til at regne med, og man af og til kan forvente noget regn, er det nu alligevel essentielt at anskaffe sig en vandkande inden man går i sving med sin have. Nogle planter har brug for vand en gang i ugen, andre en gang i måneden, mens andre planter lever under helt andre tidshorisonter angående vanding. En ting er sikkert. En vandkande er nødvendig – regner det i dagevis har du om ikke andet brug for den inde i huset, hvor der forhåbentligvis ikke ligger dynger af vand rundt i hjørnerne.

 

Pynt med potter til dine planter

Når først man er kommet frem til, at en have har brug for nogle blomster og små træer, kommer næste skridt i haveartiklerne. Potter og andre hylstre til planterne. Hvis du ikke har noget at placere dine planter i, kan din have hurtigt komme til at se ufærdiggjort ud – hvilket de færreste naturligvis ønsker. Meningen med det hele er jo trods alt, at det skal ende med at se godt ud. Potter til mindre planter er altså usædvanligt vigtige og pynter desuden utroligt meget på en have. Er du mere til den naturlige udvikling, har du selvfølgelig også mulighed for blot at så et frø i jorden og vente nogle år eller måneder på plantens udvikling. Denne tidsperiode afhænger selvfølgelig igen af plantens størrelse og sort.

 

Krukke, væksthuse, drivhuse, greenhouse, vandingHaveudsmykning og plantens udvikling

Der er mange forskellige måder at udsmykke sin have på. Af andre eksempler, ser man blandt andet også husstande rundt omkring benytte sig af brugskunst eller anden form for statuettelige former. Dog må man konkludere, at den mest populære haveudsmykning er planterne, man efterhånden ser i alle husstande. Det hænger formentlig sammen med, at mange gerne giver planter i værtindegaver, hvilket hurtigt kan vække en mindre interesseret persons interesse for blomster og andet. En ting er sikkert.

 

Ønsker du at få dig en smuk have, er det vigtigt at du selv gør noget for dette. Løb i den nærmeste fremtid ned i den nærmeste blomsterforhandler og se dig omkring. Og husk lige at køb en vandkande med på vejen – ellers risikerer du ikke at nå synderligt langt med dine planters udvikling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *