Vælg din våddragt med omhu og eftertanke

Du er måske en af dem, som går og overvejer, om du skal købe en våddragt eller ej – og hvorvidt det skal være den ene våddragt eller den anden. Det er såmænd meget godt, at du gør dig disse overvejelser. For i utroligt mange tilfælde, har det en enorm betydning, hvilken type våddragt du bruger, hvis du skal befinde dig i vandet på den ene eller den anden måde. Dette handler om, hvorvidt man skal kunne bevæge sig på forskellige måder, eller om det er vigtigere at kunne holde varmen, når man er under vand.

Den klassiske svømmedragt – et fint valg!

Hvis du eksempelvis på det seneste, har gjort dig nogle tanker om, at du egentlig godt kunne tænke dig at tabe dig lidt, og gerne ville gøre dette under vandVåddragt, farogsøn, dykke, dykkeudstyret, så bør du læse med her. For der er flere forskellige sportsgrene, hvor man rent faktisk er nødsaget at have en våddragt, for at kunne deltage. Dette vil du selvfølgelig blive informeret om, inden du begynder at dyrke sportsgrenen. Her vil du få brug for den form for våddragt, som kaldes svømmedragten. Denne svømmedragt er en dragt, hvor man ikke har nogen hætte, for at skabe en bedre aerodynamik. Eksempelvis hvis man dyrker triatlon eller surfer. Dette er en af de mest normale dragter, som man ofte vil få udleveret, når man lejer en dragt.

Scubadragten til det tropiske

En anden meget normal dragt, som man ofte vil støde på er scubadragten. Denne dragt benytter man sig dog meget sjældent af i dansk farvand, og er ikke en form for dragt, man bør gå meget yderligere i dybde med, hvis man er nybegynder på området. Scubadragten bruges nemlig nærmest kun at dykkere, som har brug for en dragt der er komfortabel og praktisk, når man skal befinde sig under vand i en længere periode.

Mange ting til overvejelse

Der er et utal af forskellige ting, som bør undersøges før man vælger sin våddragt. Det er nemlig ikke kun nok, at vurdere hvilken form for våddragt man har brug for, hvis det skal være helt præcist. Tykkelsen spiller også en rolle, og er sammen med målene på dragten er disse to faktorer helt afgørende for din oplevelse i vandet. Som nybegynder tænker man ikke så meget over, at de mange forskellige overvejelser man bør gøre sig, kan have nogen særlig stor betydning – dette er dog en fejl fra rigtig mange mennesker. Når først man har vurderet alle de førnævnte ting, samt hvordan og hvorledes belægningen på indersiden og ydersiden samt hvor lang taljen i dragten skal være, begynder man at have opnået en ret fin våddragt. Inden man køber sin våddragt, skal man altså tænker over:

  • Hvilken type våddragt?
  • Målsyet – eller standardstørrelse?
  • Hvor tyk skal dragten være?
  • Valg af inderside og yderside belægning

Der er utroligt mange ting at tage hensyn til, hvis man vil have den perfekte dragt – men når det kommer til stykket, er en dragt som svømmedragten super fin i de fleste tilfælde, hvis man bare skal ud og have en oplevelse. Alle disse forskellige forbehold bør kun tages til overvejelse, hvis man vil gøre noget seriøst ud af sit brug af dragten – for når det kommer til stykket, handler det jo egentlig bare om at hoppe i dragten, og komme ud og få en fed oplevelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *